Здравейте съфорумници, имам един малък проблем с Алфа 156 1.9JTD 105hp. Първо да отбележа, че колата е със обикновено жило на съединителя. Проблема ми е, че педала е супер мек, все едно няма никакво съпротивление, като се натисне до половината, след това става твърд и се натиска до доло. Нямам проблеми с тръгването или други, освен, че е кофти така понякога те лъже и не го натискаш до доло и затова скоростите влизат трудно.Та някой сблъсквал ли се е с такова нещо и жилото ли е проблема или трябва да се натегне ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с педал на съединителя на Алфа 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеЗдравейте съфорумници, имам един малък проблем с Алфа 156 1.9JTD 105hp. Първо да отбележа, че колата е със обикновено жило на съединителя. Проблема ми е, че педала е супер мек, все едно няма никакво съпротивление, като се натисне до половината, след това става твърд и се натиска до доло. Нямам проблеми с тръгването или други, освен, че е кофти така понякога те лъже и не го натискаш до доло и затова скоростите влизат трудно.Та някой сблъсквал ли се е с такова нещо и жилото ли е проблема или трябва да се натегне ?
Привода на съединителят е хидравличен на наще кочини. С жило не сам виждал. Ако наистина е с жило, качи някоя снимка, да видим що за изпълнение е това.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Ох, извинявайте колеги, имам проблеми и с един Nisan Primera 1.6 и малко съм объркал какво искам да напиша. Да с горна и долна помпа е, като пипах и гледах около помпите и няма видимо течове. Сякаш първите 4см натискане все едно е само въздух или е забила помпата надоло. Като цяло течове няма, казанчето си е пълно. Някакви идеи ?Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеОх, извинявайте колеги, имам проблеми и с един Nisan Primera 1.6 и малко съм объркал какво искам да напиша. Да с горна и долна помпа е, като пипах и гледах около помпите и няма видимо течове. Сякаш първите 4см натискане все едно е само въздух или е забила помпата надоло. Като цяло течове няма, казанчето си е пълно. Някакви идеи ?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеПри помпане не втвърдява, винаги си е така в началото до половината супер хлабав без никакво напрежение и после вече става твърд.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Или другото маркуче да е проблемно и да не отива достатъчно тегност към горната помпа. Вариант за омешване на течноста също не е изключен, дот4 мисля че трябваше да бъде, но там пък и спирачките ще има може би лека разлика.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
При мен се случи същото. Смених горната помпа и след година в педала се появи луфт. Оказа се най-простото! Гумената втулка , към оста (ухото) на помпата, която държи педала беше се скъсала и изкочила. Та провери и за това евентуално.....Last edited by Friday; d.m.y г., 22:50.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
След отбстоен преглед на маркучето, нямаше проблеми, беше си здраво, само че аз преди като напомпвах съединителя го напомпвах 3-4 пъти, а този път го напомпах повече и по-рязко и се качи горе ... дали не мяза на заминала помпа
Проверих и втулката на ухото, където се закача педала и е добре, няма лутове.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеСлед отбстоен преглед на маркучето, нямаше проблеми, беше си здраво, само че аз преди като напомпвах съединителя го напомпвах 3-4 пъти, а този път го напомпах повече и по-рязко и се качи горе ... дали не мяза на заминала помпа
Проверих и втулката на ухото, където се закача педала и е добре, няма лутове.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Здравейте отново.
Понеже реших проблема исках да споделя няколко интересни неща относно него, който биха могли да бъдат полезни на някой.
Проблема се реши със смяна на горна помпа, като течноста беше черна, съответно гумичките се бяха раздробили и разложили. В последствие се забеляза, че и долната помпа пуска, затова се купиха ремонтен комплект и за нея. Така че ако горната помпа ви е заминала и долната е почти сигурно, че е тръгнала.
Сега да кажа интересното, което се случи. Преди да сменя всичко изброено горе, при изключване от скорост в движение, имаше едни падания на оборотите(леко притрисане) и после нормализиране. След смяна, вече всичко е наред и такова притрисане няма и колата получи повече тяга при набиране, по-меко се гаси мотора и има по-малко вибрации . Та явно помпата като е била заминала, съединителя е бил постоянно натиснат и е мъчел мотора, въпреки че педала не беше паднал толкова.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
Comment